خوش آمدید, مهمان.
 » موضوعات متفرقه » گوناگون » روز زن و زمین
صفحه: [1]   پایین
  چاپ صفحه  
نويسنده موضوع: روز زن و زمین  (دفعات بازدید: 508 بار)
0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.
pooria
مدیر سرویس سیاسی
Spammer ! مواظب باشین !
آفلاین آفلاین
تعداد ارسال: 257

ديدن مشخصات
« : 05 اسفند 1388,ساعت 09:28:40 »

جشن سپندارمذگان یکی از جشن‌های ایرانی است که امروز ایرانیان آن را در روز سپندارمذ (پنجمین روز) از ماه سپندارمذ (اسفند) برگزار می‌کنند.
ابوریحان بیرونی در آثارالباقیه آورده‌است که ایرانیان باستان این روز را روز بزرگداشت زن و زمین می‌دانستند.

در گاه‌شماری‌های مختلف ایرانی، علاوه بر این که ماه‌ها اسم داشتند، هریک از روزهای ماه نیز یک نام داشتند. به‌عنوان مثال روز اول هر ماه «روز اورمزد»، روز دوم هر ماه، روز بهمن (سلامت، اندیشه) ، روز سوم هر ماه، اردیبهشت یعنی «بهترین راستی و پاکی» که از صفات خداوند است، روز چهارم هر ماه، شهریور یعنی «شاهی و فرمانروایی آرمانی» که خاص خداوند است و روز پنجم هر ماه، «سپندارمذ» بوده‌است. سپندار مذ لقب ملی زمین است. یعنی گستراننده، مقدس، فروتن. زمین نماد عشق است چون با فروتنی، تواضع و گذشت به همه عشق می‌ورزد. زشت و زیبا را به یک چشم می‌نگرد و همه را چون مادری در دامان پر مهر خود امان می‌دهد. به همین دلیل در فرهنگ باستان اسپندارمذگان را به‌عنوان نماد مهر مادری و باروری می‌پنداشتند.

در هر ماه، یک بار، نام روز و ماه یکی می‌شده‌است که در همان روز که نامش با نام ماه مقارن می‌شد، جشنی ترتیب می‌دادند متناسب با نام آن روز و ماه. مثلاً شانزدهمین روز هر ماه، «مهر» نام داشت و که در ماه مهر، «مهرگان» لقب می‌گرفت و می‌بینیم که چگونه هر جشنی با معنی و مفهوم عمیق خود برای مردم شادی می‌آفرید.

روز آبان در ماه آبان جشن «آبانگان» است یعنی جشن ستایش آب و روز آذر در ماه آذر جشن «آذرگان» است یعنی جشن ستایش آتش و همین طور روز پنجم ماه دوازدهم (اسفند)، «سپندارمذ» یا «اسفندار مذ» نام داشت که جشنی با همین عنوان می‌گرفتند. «سپندارمذگان» روز زن و زمین است.

روز پنجم اسفند در همه گاه‌شماری‌های ایرانی به عنوان روز جشن اسپندار مذگان شناخته می‌شود.

در این روز مردان به همسران خودهدیه می‌دادند. مردان زنان خانواده را بر تخت شاهی می‌نشاندند و از آنها اطاعت می‌کردند و به آنان هدیه می‌دادند. این یک یادآوری برای مردان بود تا مادران و همسران خود را گرامی بدارند و چون یاد این جشن تا مدت‌ها ادامه داشت و بسیار باشکوه برگزار می‌شد همواره این آزرم و احترام به زن برای مردان گوشزد می‌گردید.

خارج شده است

سبزيم چو از نسل بهاران هستيم - پاکيم چو از تبار باران هستيم
ننگ است به ما تن به مذلت دادن - چون وارث خون سربداران هستيم

*********************************************************  پوریا یزدان پناه ********************************************************************
******************************************************* آنکه نکویی از یزدان دارد***************************************************************   
Mohammad Hosein Karimi
تازه کار !
*
آفلاین آفلاین
تعداد ارسال: 13
https://www.xing.com/profile/MohammadHossein_Karim

ديدن مشخصات WWW
« پاسخ #1 : 21 اسفند 1388,ساعت 02:50:39 »

با عرض سلام و احترام
چون مجبور شدم که چندین صفحه فارسی تایپ کنم، تایپ فارسیم خوب شده در حد پلنگ
این هم اولین کامنت منه. خدا این IT  ها رو  بکشه این شالله __ آ مین
خوب ایرانی های قدیم یک اشتباهی می کردن که تو یه روز از زنا شون اطاعت می کردن، تو چرا این اشتباه رو متذکر میشی ؟؟
اما با این قسمتش که گفتی به "همسرانشان" احترام می گذاشتن یه خورده موافقم.اگه چند تا باشن می شه بهشون احترام گذاشت
این شالله روزی بیاد که هممون به همسرانمون احترام بگذاریم
خارج شده است
komeil
مدیر سایت
Spammer ! مواظب باشین !
آفلاین آفلاین
تعداد ارسال: 403

ديدن مشخصات WWW
« پاسخ #2 : 21 اسفند 1388,ساعت 15:54:15 »

فقط به خاطر محمد حسین!

نقل قول
این هم اولین کامنت منه. خدا این IT ها رو بکشه این شالله __ آ مین

ناچارم کردی اینو حضوری جواب بدم!
خارج شده است

Mohammad Hosein Karimi
تازه کار !
*
آفلاین آفلاین

ديدن مشخصات WWW
« پاسخ #3 : 22 اسفند 1388,ساعت 11:51:50 »

دستت ندرنه. اینشالله خداوند بهت توفیق روز افزون عنایت کنه
خوب خواند عز و وجل IT هارو نگه داره این شالله !!!! می دونی که دعای من مستجاب می شه
خارج شده است
komeil
مدیر سایت
Spammer ! مواظب باشین !
آفلاین آفلاین

ديدن مشخصات WWW
« پاسخ #4 : 23 اسفند 1388,ساعت 11:34:08 »

محمد حسین مستجاب الدعا!
خارج شده است

popo
مدیر بخش موبایل
تازه کار !
آفلاین آفلاین
تعداد ارسال: 4

ديدن مشخصات
« پاسخ #5 : 23 اسفند 1388,ساعت 14:47:21 »

من هم خدمت همه ي دوستان سلام عرض مي کنم
محمد حسين: تو چرا اين فن اوری اطلاعاتی ها رو نفرين ميکني؟ مگه نميبيني خدا زدتشون(گناه دارن)
در هر حال منم اميد وارم روزي بياد که همه به هم احترام بگزارن نه فقط به خانوما

خارج شده است
Mohammad Hosein Karimi
تازه کار !
*
آفلاین آفلاین

ديدن مشخصات WWW
« پاسخ #6 : 23 اسفند 1388,ساعت 18:44:44 »

من هم خدمت تو سلام عرض می نمایم. اگه دقت کرده باشی الان در قلب IT ها هستیم. بنا بر این لختی ملاحظه کن (خداییش درسته که در منزل به خدوتشون می رسیم، اما الان خیلی زیادن )
منم امید وارم که همه به هم دیگه احترام بگذارند.
خارج شده است
komeil
مدیر سایت
Spammer ! مواظب باشین !
آفلاین آفلاین

ديدن مشخصات WWW
« پاسخ #7 : 24 اسفند 1388,ساعت 11:42:33 »

امیدوارم مجبورم نکنید که مطلبی که سانسور کردم (با خط قرمز اصلاح شده) رو دوباره بذارم!
خارج شده است

Mohammad Hosein Karimi
تازه کار !
*
آفلاین آفلاین

ديدن مشخصات WWW
« پاسخ #8 : 24 اسفند 1388,ساعت 21:24:49 »

سلام کمیل جونم. من که چیزی نگفتمو به دلیل صحبت های خارج از تاپیک و نقض قوانین سایت، دیگر مقدور به پاسخگویی نمی باشم.این شالله حضوری
خارج شده است
صفحه: [1]   بالا
  چاپ صفحه  

پرش به :